De ijzeren maagd
1.
A. De titel van het boek is De ijzeren maagd.
B. De naam van de auteur is Bobje Goudsmit.
C. De naam van de uitgever is Malmberg.
Het boek is in maart 2006 verschenen.
Het boek heeft in totaal 185 bladzijden.
2.
3.
Bobje goudsmit is geboren op 27 oktober 1951 in Leiden.
ze studeerde Nederlands in Leiden en Nijmegen
haar Werk: geeft vanaf 1976 les op een middelbare school
Thuis: groeide op in een gezin van zes kinderen en heeft nu zelf vier kinderen
haar eerste boek was: Robbie Robot en de zorgenstam (1991)
Bobje Goudsmit is in Leiden geboren, maar groeide op in Zwolle, waar ze naar het gymnasium ging. Ze ging terug naar Leiden toen ze daar Nederlands ging studeren. Nu staat ze al heel lang voor de klas. Dat ze veel met jongeren omgaat blijkt wel uit haar boeken. Ze kan zich goed verplaatsen in de dingen die hen bezighouden, zoals blijkt in bijvoorbeeld Gabbers, waarin ze beschrijft hoe gemakkelijk je je kunt laten verleiden om je bij een verkeerde groep aan te sluiten. Skeelers gaat over een jongen die denkt dat hij een dodelijk ongeluk veroorzaakt heeft. Dat overkwam een van Bobjes eigen kinderen, hoewel het er in werkelijk natuurlijk net iets anders aan toe ging.
4.
A. De illustratie die op de voorkant van het boek staat is een meisje met donker haar. Waarom ze dat meisje op de voorkant hebben gezet is mij niet duidelijk. Misschien dat het meisje een personage uit het boek is.
B. het boek is aan niemand opgedragen. Ze heeft het boek gebaseert op de jeugd.
C. Er zijn een aantal plaatsen waar het verhaal zich afspeelt. Eel dee speelt zich af in de 2e wereld oorlog. De vrouw krijgt de hele tijd flash-backs naar die tijd. Ook speelt het verhaal zich af in het huis van Anouk. Verder speelt het verhaal zich overal en nergens af. Soms in eht huis van tim of in het park bijvoorbeeld.
D. De ijzeren maagd wordt afwisselend vertelt in de derde persoon en het perspectief van de alwetende verteller, afhankelijk van wie aan het woord is.
E. Het verhaal heeft een open einde. Op het einde wordt er gezegd dat Anouk Tim belt dat zij hem iets moet vertellen. Hij heeft niet de kans om iets te vragen dus daar eindigt het verhaal.
5.
Mijn lees ervaring is dat ik het wel een mooi boek vind. Ik vind het alleen een boek dat moeilijk te lezen is. Het boek is een interessant boek maar ik hou eigenlijk niet echt van dit soort verhalen. Ik ben meer van de spannende verhalen. Ik zou dit boek eigenlijk niet echt aanraden omdat ik niet echt een boek vind dat makkelijk weg leest. Het boek was verder wel te doen. De inhoud van het boek was dan wel weer goed. Ik vond dat de schrijver er goed over had nagedacht. De schrijver kan zich goed verplaatsen in de jeugd. Want als je na gaat denken klopt het meeste ook wel hoe het wordt beschreven in het boek.
6.
De eenden die het zusje van tim voerde.
Het huis van Anouk.
In het boek werd geschreven dat Anouk een groot huis
Had.
De school waar tim en Anouk op zitten.
de 2e wereld oorlog. De flashbacks die ruth de hele tijd meemaakt.
Het verzorgingshuis waar ruth naar toe moest.
De kassen waar de jongens hun bloemen inkopen voor de verkoop.
De slaapkamer van Anouk. Waar ze leren voor wiskunde.
De snackbar waar tim en Anouk ruzie krijgen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb